Etichete

marți, 19 februarie 2013

Budinca de ciocolata


Vrei sa faci un desert usor si rapid? De obicei in casa gasesti niste zahar - 4 linguri,  4 oua din frigider, 150 g unt si, speri ca, ultima tableta de ciocolata amaruie, preferata unuia dintre membrii familiei este inca salvata si se afla la locul stiut de tine.
Te inarmezi cu un mixer, iei un bol pentru a bate albusurile cu simt de raspundere pana iese tot albul din ele si daca mai ai maini disponibile topesti la bain-marie untul si tableta de ciocolata. Adaugi galbenusurile batute cu 4 linguri de zahar. Preferi romul? Cateva picaturi sunt binevenite si primite cu incantare de catre ciocolata. Dupa ce compozitia s-a racit se incorporeaza peste albusurile innebunite de alb. In pasi de dans, in bucatarie se aud acordurile muzicale preferate,  ungi patru forme de ceramica cu unt, le tapetezi cu cacao, torni compozitia in formele pregatite si fuguta cu budinca in cuptorul torid pentru cca 15-20 minute.

Bucurati-va de savoare!